ΚΟΣΜΟΣ

Με θάνατο κινδυνεύει ιερωμένος του ΙΚ που διαφώνησε με το κάψιμο του πιλότου

Με θάνατο κινδυνεύει ιερωμένος του ΙΚ που διαφώνησε με το κάψιμο του πιλότου

Ιερωμένος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος αντιτάχθηκε στην απόφαση της οργάνωσης να κάψει ζωντανό τον αιχμάλωτο ιορδανό πιλότο, απομακρύνθηκε από τη θέση του και θα προσαχθεί σε δίκη, ανακοίνωσε σήμερα (06/02/2015) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ιερωμένος, υπήκοος της Σαουδικής Αραβίας, διατύπωσε τις αντιρρήσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του σώματος των ιερωμένων του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη αλ-Μπαμπ, της επαρχίας του Χαλεπίου, δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Η θανάτωση του ιορδανού πιλότου καταδικάσθηκε από μουσουλμάνους ιερωμένους, αλλά ακόμη και από στελέχη της Αλ-Κάιντα, ως "αντιβαίνουσα στο ισλάμ".

Ο σαουδάραβας ιερωμένος δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι για την θανάτωση του ιορδανού πιλότου πρέπει να προσαχθούν σε δίκη, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ο επικεφαλής του θεωρεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα θανατώσει τον ιερωμένο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε το Twitter φάτουα, σύμφωνα με την οποία το ισλάμ επιτρέπει στους "πιστούς" να θανατώνουν απίστους καίοντάς τους ζωντανούς. Μουσουλμάνοι ιερωμένοι δήλωσαν ότι απαγορεύεται να θανατωθεί οποιοσδήποτε με αυτόν τον τρόπο.

Μετά την θανάτωση του ιορδανού πιλότου, το πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ, ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς του σουνιτικού ισλάμ ο οποίος έχει έδρα την Αίγυπτο, ζήτησε "να θανατωθούν, να σταυρωθούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και να ακρωτηριασθούν στα χέρια και τα πόδια τους ".

Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ-Άζχαρ, ο σεΐχης Άχμεντ αλ-Τάγεμπ, "καταδίκασε έντονα (...) αυτή τη δειλή τρομοκρατική πράξη, για την οποία απαιτείται η τιμωρία που προβλέπεται στο Κοράνι γι' αυτούς τους διεφθαρμένους που μάχονται τον Θεό και τον Προφήτη Του: τον θάνατο, τη σταύρωση ή τον ακρωτηριασμό τους στα χέρια και τα πόδια", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αλ-Άζχαρ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων