ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Ο Πάπας μοιράζει... ομπρέλες στους άστεγους της Ρώμης

Βατικανό: Ο Πάπας μοιράζει... ομπρέλες στους άστεγους της Ρώμης

Με μία απρόσμενη κίνηση αποφάσισε ο Πάπας Φραγκίσκος να συνδράμει τους αστέγους: Λόγω του βροχερού καιρού στην ιταλική πρωτεύουσα, έδωσε εντολή να τους μοιράσουν τις... ομπρέλες που έχουν ξεχάσει στο Βατικανό αφηρημένοι τουρίστες!

Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου οι άστεγοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ντουζιέρες και τουαλέτες ενώ μία φορά την εβδομάδα θα κουρεύονται και θα ξυρίζονται δωρεάν. Οι εγκαταστάσεις αυτές πρόκειται να λειτουργήσουν πολύ σύντομα.

Ο επικεφαλής του φιλανθρωπικού γραφείου του πάπα, ο επίσκοπος Κόνραντ Κραγιέφσκι, είπε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν μοιραστεί στους άστεγους περίπου 300 ομπρέλες που είχαν ξεχαστεί στα μουσεία του Βατικανού και παρέμεναν στα αζήτητα της υπηρεσίας απολεσθέντων.

Ο Κραγιέφσκι πρότεινε να τοποθετηθούν ντουζιέρες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου όταν ένας άστεγος του εξομολογήθηκε ότι μολονότι έβρισκε εύκολα φαγητό και στέγη στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ρώμης, ήταν πολύ δύσκολο να βρει κάπου να πλυθεί.

Τα λουτρά θα λειτουργούν καθημερινά εκτός Τετάρτης —την ημέρα που συνήθως η Πλατεία είναι κατάμεστη από τον κόσμο που συρρέει για να δει τον πάπα— ενώ κάθε Δευτέρα, κομμώτριες και κουρείς θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όποιον το επιθυμεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων