ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Νεκρή η 26χρονη αμερικανίδα όμηρος (pics)

Ισλαμικό Κράτος: Νεκρή η 26χρονη αμερικανίδα όμηρος (pics)

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η οργάνωση, μία 26χρονη Αμερικανίδα, η Κάιλα Τζιν Μούλερ είναι νεκρή.

Όπως υποστηρίζουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, η 26χρονη που δούλευε σε οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, δεν εκτελέστηκε από τους ίδιους, παρά έχασε τη ζωή της εξαιτίας των βομβαρδισμών της ιορδανικής αεροπορίας.

omhros

Διαψεύδοντας τις πρώτες πληροφορίες που μιλούσαν για εκτέλεσή της από τους ακραίους Σουνίτες, οι τζιχαντιστές επιμένουν πως έπεσε νεκρή όταν ιορδανικό μαχητικό έπληξε το κτίριο όπου βρισκόταν, στη Ράκα της Συρίας,

omhros 2

"Η αεροπορία της σταυροφορικής συμμαχίας βομβάρδισε μια θέση έξω από την πόλη της Ράκα μετά την προσευχή της Παρασκευής. Κανένας μαχητής (του ΙΚ) δεν επλήγη αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μία Αμερικανίδα όμηρος σκοτώθηκε" ανέφερε η οργάνωση σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστοτόπους.

spiti 2

Η 26χρονη είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Αύγουστο, ενώ οδηγούσε στο Χαλέπι με τον Σύρο φίλο της.

Η πληροφορία για τον θάνατο της ομήρου δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία ανεξάρτητη πηγή. Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την "ανησυχία του", υπογραμμίζοντας όμως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό των τζιχαντιστών.

Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από το "γραφείο πληροφοριών της επαρχίας Ράκα" δεν συνοδεύεται από φωτογραφίες της νεκρής γυναίκας, αλλά από φωτογραφίες κατεστραμμένων κτιρίων. Στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που δείχνει συντρίμμια διευκρινίζεται ότι στο κτίριο που γκρεμίστηκε κρατούνταν η όμηρος.

Σχετικές ειδήσεις