ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Μακάβριο εύρημα – Δεκάδες πτώματα σε παλιό κρεματόριο

Μεξικό: Μακάβριο εύρημα – Δεκάδες πτώματα σε παλιό κρεματόριο

Τουλάχιστον 61 σορούς εντόπισαν οι μεξικανικές αρχές, σε ένα εγκαταλελειμμένο κρεματόριο στην πόλη Ακαπούλκο, έναν πασίγνωστο τουριστικό προορισμό, μετά από παράπονα περιοίκων για έντονη δυσοσμία.

«Μέχρι στιγμής έχουμε (βρει) 61 σορούς» και «εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε πόσοι (εξ αυτών) είναι παιδιά, πόσες γυναίκες, πόσοι άνδρες», πρόσθεσε ο Γκοντίνες σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου των θυμάτων.

Τα πτώματα, τα οποία βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα ιδιωτικό κρεματόριο που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, ήταν τυλιγμένα με σεντόνια και καλυμμένα με ασβέστη, είπε από την πλευρά του ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Γκερέρο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας είχε αναπτυχθεί χθες βράδυ στην περιοχή, μετά την ειδοποίηση κατοίκων της περιοχής προς τις αρχές ότι αναδυόταν μια οσμή αποσύνθεσης από το κρεματόριο.

Mexico 2

Ο εισαγγελέας είπε ότι βρέθηκαν «στοιχεία και ίχνη» και προέβλεψε πως θα γίνουν συλλήψεις πολύ σύντομα.

Στο Ακαπούλκο, μια από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τη βία η οποία συνεχίζει να σπαράσσει το Μεξικό, το οργανωμένο έγκλημα ασκεί σκληρές πιέσεις στους κατοίκους.

Στην ίδια πολιτεία, το Γκερέρο, είχαν εξαφανιστεί 43 μαθητές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, δέχθηκαν επίθεση από διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρέδωσαν στα μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών.

Σχετικές ειδήσεις