ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Στρος Καν: «Ναι» στο σεξ, «όχι» στις ιερόδουλες

Ντ. Στρος Καν: «Ναι» στο σεξ, «όχι» στις ιερόδουλες

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, σε γαλλικό δικαστήριο της Λιλ, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπεραμύνθηκε του «δικαιώματος προσωπικής ζωής», αναγνώρισε την «ευχαρίστηση της σεξουαλικής συνεύρεσης» ενώ απέρριψε μετά βδελυγμίας τη «χρήση ιερόδουλων».

«Δε διέπραξα το παραμικρό έγκλημα» διαμαρτυρήθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, διαβεβαιώνοντας τους δικαστές πως δε γνώριζε πως συμμετείχαν ιερόδουλες στις συγκεντρώσεις που οργανώνονταν από φίλους.

«Νιώθω αποτροπιασμό για την πρακτική που συνιστά να χρησιμοποιούνται ιερόδουλες» τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου. «Αυτό δε με ικανοποιεί, διότι μου αρέσει αυτό που συνιστά ένα πάρτι από μόνο του».

«Όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα στο να έχει προσωπική ζωή» τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το πώς εκείνος ορίζει τα «ροζ πάρτι» στα οποία συμμετείχε, ο Στρος Καν εξήγησε ότι «επρόκειτο για βραδιές όπου ζευγάρια, μόνοι άνδρες ή μόνες γυναίκες συναντιούνταν για την ευχαρίστηση της ερωτικής συνεύρεσης, όχι για συναισθηματικούς λόγους» ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ο ίδιος που διοργάνωνε τις συγκεντρώσεις αυτές.

Ως προς τη συχνότητα των ροζ πάρτυ, ο ίδιος προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η εντύπωση μιας φρενήρους δραστηριότητας (...). Δεν υπήρχε τέτοια αχαλίνωτη δραστηριότητα» είπε, μιλώντας συγκεκριμένα για «4 συναντήσεις κάθε χρόνο για ένα διάστημα 2 ετών».

Μια ενάγουσα, πρώην ιερόδουλη, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δε μίλησε ποτέ «για χρήματα», «για χρέωση ή ο,τιδήποτε άλλο» με τον DSK κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που πέρασαν μαζί σε ξενοδοχείο του Παρισιού.

Η ίδια υποστήριξε ότι την είχε προειδοποιήσει για τον εξέχοντα πελάτη της ένας επιχειρηματίας που θαύμαζε τον Στρος-Καν, ο Νταβίντ Ροκέτ, την οποία είχε προσλάβει έπειτα από μία συνάντηση για να «δει» εάν εκείνη θα μπορούσε να «ταιριάξει με αυτόν τον κύριο».

Η φωνή της έσπασε όταν, προσπαθώντας να αφηγηθεί τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, αναφέρθηκε σε μια «βίαιη, αλλά συναινετική» επαφή με τον «DSK».

«Το χαμόγελό του με έχει σημαδέψει από την αρχή έως το τέλος. Είχε τον αέρα της ικανοποίησης για ό,τι έκανε» σημείωσε η νεαρή γυναίκα.

Πηγή: ΑΠΕ