ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ηγέτες

Ουκρανία: Επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ηγέτες

Οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Μινσκ για να επαναλάβουν τις συνομιλίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αναφέρει το πρακτορείο Russia Today.

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν και Ποροσένκο, έπειτα από τις μαραθώνιες συνομιλίες για την ουκρανική κρίση.

Όπως έγινε γνωστό, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ακύρωσε μια συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Φαμπιούς και ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν επρόκειτο να συναντηθούν με τους βρετανούς ομολόγους τους για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων.

Ο Φαμπιούς δήλωσε πως θα ενημερώσει αργότερα σήμερα τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ για τις συνομιλίες για την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, μια πηγή, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, δήλωσε πως οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της Ουκρανίας αρνήθηκαν σήμερα στο Μινσκ να υπογράψουν μια συμφωνία.

Η άφιξη στις συνομιλίες στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, δύο ηγετών των ανταρτοκρατούμενων περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία είχε δημιουργήσει ελπίδες για μια συμφωνία με στόχο των τερματισμό μιας σύγκρουσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «δεν υπάρχουν ακόμη καλά νέα» και πως οι Ρώσοι έχουν θέσει ορισμένους «απαράδεκτους όρους».

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη καλά νέα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα νέο. Η ελπίδα υπάρχει πάντα», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters επικαλείτο την ύπαρξη εγγράφου στο οποίο αναφερόταν η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία από τις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, το έγγραφο, έκανε λόγο για κατάπαυση του πυρός από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, για απόσυρση του οπλισμού βαρέως τύπου και χάραξη ζωνών ασφαλείας.