ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έτοιμο κατά 80% το σχέδιο για την ειρηνευτική συμφωνία

Ουκρανία: Έτοιμο κατά 80% το σχέδιο για την ειρηνευτική συμφωνία

Ολοκληρώθηκαν, έπειτα από περίπου 14 ώρες, οι κρίσιμες συνομιλίες στο Μινσκ μεταξύ των ηγετών τηςΟυκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, τη στιγμή που γίνονται αναφορές ότι το ειρηνευτικό σχέδιο για την ουκρανική κρίση είναι έτοιμο κατά 80%, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Russia Today.

Οι μαραθώνιες συνομιλίες διήρκησαν όλο το βράδυ και λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους, το πρωί της Πέμπτης (12/02/2015), διπλωματική πηγή έκανε λόγο για «ελπίδα για μια συμφωνία».

«Υπάρχει η ελπίδα ότι μια συμφωνία θα υπογραφεί από την Ομάδα Επαφής», η οποία αποτελείται από τους εκπροσώπους της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΑΣΕ, δήλωσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας πως το κείμενο αυτό θα αφορά «τη συγκεκριμένη εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ της 5ης Σεπτεμβρίου».

Η πηγή δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Άλλη διπλωματική πηγή ανέφερε ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα υπογράψουν ένα έγγραφο έπειτα από τις ολονύκτιες συνομιλίες τους, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, πιθανότατα έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας, της οποίας το περιεχόμενο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ομάδα Επαφής τα ξημερώματα της Πέμπτης προστέθηκαν και οι Αλεξάντρ Ζαχαρένκο και Ιγκόρ Πλοντίτσκι, ηγέτες των αποσχιστών στο Ντόνετσκ και το Λούχανσκ, σύμφωνα με το RT.

Σχετικές ειδήσεις