ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Επεισόδια, ομηρία και αυτοκτονίες σε φυλακή

Ταϊβάν: Επεισόδια, ομηρία και αυτοκτονίες σε φυλακή

Έξι έγκλειστοι άρπαξαν όπλα από το οπλοστάσιο μιας φυλακής, συνέλαβαν ομήρους το διευθυντή και τον αρχιδεσμοφύλακα και αυτοκτόνησαν έπειτα από ολονύκτια αντιπαράθεση με τις αρχές.

Οι όμηροι, ανάμεσα στους οποίους ο διευθυντής της φυλακής Τσεν Σι-Τσι και ο επικεφαλής των δεσμοφυλάκων Ουάνγκ Σι-Τσάνγκ, αναχώρησαν με ασφάλεια από τη φυλακή.

«Και οι έξι έγκλειστοι αυτοκτόνησαν», δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Δικαιοσύνης Τσεν Μινγκ-Τανγκ στην τηλεόρση της Ταϊβάν, προσθέτοντας πως αυτοπυροβολήθηκαν.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι εν λόγω έξι έγκλειστοι της φυλακής του λιμανιού Καοσιούνγκ, στη νότια Ταίβάν, προσποιήθηκαν ότι χρειάζονται ιατρική φροντίδα και αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν συλλαμβάνοντας ομήρους αρκετούς δεσμοφύλακες. Από το οπλοστάσιο της φυλακής πήραν τουφέκια, πιστόλια και σφαίρες.

Ο Τσεν, ο διευθυντής της φυλακής, και ο Ουάνγκ, ο επικεφαλής των δεσμοφυλάκων, προσφέρθηκαν και ανταλλάχθηκαν με τους άλλους ομήρους.
Οι αρχές προσπάθησαν να διαπραγματευθούν με τους εγκλείστους, οι οποίοι εξέτιαν όλοι ποινές κάθειρξης 10 ετών ή μεγαλύτερες, ενώ εκατοντάδες ένοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει τη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις