ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Στρος-Καν είχε μυστικό διαμέρισμα για σεξ και πολιτικές συναντήσεις;

Γιατί ο Στρος-Καν είχε μυστικό διαμέρισμα για σεξ και πολιτικές συναντήσεις;

Με τη δικαιολογία ότι ήθελε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή, γι΄ αυτό και διέθετε «μυστική» γκαρσονιέρα, προσπάθησε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα ο Ντομινίκ Στρος-Καν, αμφισβητώντας εκ νέου τις κατηγορίες που του προσάπτουν για μαστροπεία κατ΄ εξακολούθηση, την τελευταία ημέρα της απολογίας του ενώπιον ενός δικαστηρίου της Γαλλίας.

  Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας της ακρόασης ενώπιον του δικαστηρίου της Λιλ, ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε εξηγήσεις για το γεγονός ότι είχε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, το οποίο δεν είχε ενοικιάσει στο όνομά του.  Σημειώνεται ότι μία από τις αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τη μαστροπεία είναι να διατηρεί κανείς ιδιωτικούς χώρους και να τα διαθέτει σε πρόσωπα που γνωρίζει ότι επιδίδονται στην πορνεία. Ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός άνδρας της Γαλλίας – θεωρείτο φαβορί ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012 – που αντιμετωπίζει ακόμα και κάθειρξη 10 ετών, χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα λόγω διακριτικότητας, καθώς το διαμέρισμα αυτό βρισκόταν σε μια πολύ σικάτη γειτονιά του Παρισιού, όπου ο ίδιος υποδεχόταν πολιτικούς φίλους του, όπως επίσης και γυναίκες, καθώς πολλές επίσης «ερωτικές βραδιές» είχαν διοργανωθεί εκεί. Ερωτηθείς από την κατηγορούσα αρχή, γιατί έκρυβε την ύπαρξη αυτού του διαμερίσματος, ο 65χρονος Στρος-Καν, που έχει πλέον χωρίσει από τη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, απάντησε: «Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν παντρεμένος». Δύο «συνοδοί» είχαν επισκεφθεί πάντως το διαμέρισμά του, όμως οι ημερομηνίες των επισκέψεων δεν έχουν διευκρινιστεί. Επιπλέον, οι ίδιες χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «ελευθέρων ηθών» και όχι ιερόδουλες. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός ξεκαθάρισε τους όρους «υλικό» ή «δώρο» με τους οποίους περιέγραφε τις γυναίκες πολλές φορές σε μηνύματα που αντάλλασσε στο κινητό του τηλέφωνο με το φίλο του Φαμπρίς Παζκοφσκί. «Θέλεις να ανακαλύψεις τι περιέχει ένα υπέροχο κουτί με ερωτικά είδη στη Μαδρίτη μαζί με εμένα και με ένα υλικό;» είχε γράψει ο DSK. Χρησιμοποίησα τη «γλώσσα των σωματοφυλάκων», αναγνώρισε σήμερα ο Στρος-Καν. «Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “υλικό” παρά μία φορά» υποστήριξε ο ίδιος, επιμένοντας ότι μερικές φορές χρησιμοποιούσε το μικρό όνομα των νεαρών γυναικών. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μπερνάρ Λεμέ διάβασε τα μηνύματα, προσπαθώντας να τα συνδέσει ειδικά με μία γυναίκα. Σε ένα από τα μηνύματα, ο Φαμπρίς Παζκοφσκι γράφει για μια γυναίκα ότι είναι «φαινόμενο». «Εάν επρόκειτο για φαινόμενο, δεν θα έπρεπε να τη θυμόμαστε;» ρώτησε ο πρόεδρος. Ο Στρος-Καν γέλασε ειρωνικά και επικεντρώθηκε σε ορισμένα μηνύματα βάσει των οποίων θα «πέρναγε» από ένα δείπνο στο οποίο είχε προσκληθεί, προκειμένου να επισημάνει στο δικαστήριο ότι δεν ήταν εκείνος που οργάνωνε τις βραδιές αυτές για τις οποίες κατηγορείται και για τις οποίες κινδυνεύει με κάθειρξη 10 ετών, αλλά και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ…

 

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας της ακρόασης ενώπιον του δικαστηρίου της Λιλ, ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε εξηγήσεις για το γεγονός ότι είχε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, το οποίο δεν είχε ενοικιάσει στο όνομά του.

Σημειώνεται ότι μία από τις αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τη μαστροπεία είναι να διατηρεί κανείς ιδιωτικούς χώρους και να τα διαθέτει σε πρόσωπα που γνωρίζει ότι επιδίδονται στην πορνεία.

Ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός άνδρας της Γαλλίας – θεωρείτο φαβορί ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012 – χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα λόγω διακριτικότητας, καθώς το διαμέρισμα αυτό βρισκόταν σε μια πολύ σικάτη γειτονιά του Παρισιού, όπου ο ίδιος υποδεχόταν πολιτικούς φίλους του, όπως επίσης και γυναίκες, καθώς πολλές επίσης «ερωτικές βραδιές» είχαν διοργανωθεί εκεί.

Ερωτηθείς από την κατηγορούσα αρχή, γιατί έκρυβε την ύπαρξη αυτού του διαμερίσματος, ο 65χρονος Στρος-Καν, που έχει πλέον χωρίσει από τη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, απάντησε: «Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν παντρεμένος».

Δύο «συνοδοί» είχαν επισκεφθεί πάντως το διαμέρισμά του, όμως οι ημερομηνίες των επισκέψεων δεν έχουν διευκρινιστεί.

Επιπλέον, οι ίδιες χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «ελευθέρων ηθών» και όχι ιερόδουλες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός ξεκαθάρισε τους όρους «υλικό» ή «δώρο» με τους οποίους περιέγραφε τις γυναίκες πολλές φορές σε μηνύματα που αντάλλασσε στο κινητό του τηλέφωνο με το φίλο του Φαμπρίς Παζκοφσκί.

«Θέλεις να ανακαλύψεις τι περιέχει ένα υπέροχο κουτί με ερωτικά είδη στη Μαδρίτη μαζί με εμένα και με ένα υλικό;» είχε γράψει ο DSK.

Χρησιμοποίησα τη «γλώσσα των σωματοφυλάκων», αναγνώρισε σήμερα ο Στρος-Καν.

«Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “υλικό” παρά μία φορά» υποστήριξε ο ίδιος, επιμένοντας ότι μερικές φορές χρησιμοποιούσε το μικρό όνομα των νεαρών γυναικών.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μπερνάρ Λεμέ διάβασε τα μηνύματα, προσπαθώντας να τα συνδέσει ειδικά με μία γυναίκα. Σε ένα από τα μηνύματα, ο Φαμπρίς Παζκοφσκι γράφει για μια γυναίκα ότι είναι «φαινόμενο».

«Εάν επρόκειτο για φαινόμενο, δεν θα έπρεπε να τη θυμόμαστε;» ρώτησε ο πρόεδρος. Ο Στρος-Καν γέλασε ειρωνικά και επικεντρώθηκε σε ορισμένα μηνύματα βάσει των οποίων θα «πέρναγε» από ένα δείπνο στο οποίο είχε προσκληθεί, προκειμένου να επισημάνει στο δικαστήριο ότι δεν ήταν εκείνος που οργάνωνε τις βραδιές αυτές για τις οποίες κατηγορείται και για τις οποίες κινδυνεύει με κάθειρξη 10 ετών, αλλά και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ…