ΚΟΣΜΟΣ

Διαρρήκτης ζήτησε βοήθεια από τους... αστυνομικούς

Διαρρήκτης ζήτησε βοήθεια από τους... αστυνομικούς

Ένας διαρρήκτης στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε τη βοήθεια των αστυνομικών τη Δευτέρα (09/02/2015), όταν «κόλλησε» στον αεραγωγό ενός κτηρίου, στην προσπάθειά του να ληστέψει τους ενοίκους του.

Οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης κάλεσαν τις αρχές, καταγγέλλοντας ότι ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος, σαν κάποιος να «καταστρέφει πλυντήρια».

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε πάνω του κέρματα αξίας 23 δολαρίων και δεκάδες χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, πιθανότατα απέσπασε το ποσό αυτό από τα αυτόματα πλυντήρια, που βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου.

Ωστόσο, τη στιγμή που ο διαρρήκτης... έκανε τη δουλειά του, κάποιος ένοικος πήγε να πλύνει τα ρούχα του, με τον δράστη αρχικά να κρύβεται πίσω από τις συσκευές και στη συνέχεια, με πρώτη ευκαιρία, να βάζει ένα πλυντήριο πίσω από την πόρτα, ώστε να εμποδίσει την πρόσβαση στο δωμάτιο.

Προσπαθώντας να διαφύγει, ο ύποπτος μέσα από μια μικρή τρύπα στον τοίχο πέρασε σε παρακείμενη αποθήκη, ενώ στο μεταξύ η αστυνομία πλησίαζε στο σημείο.

Ακολουθώντας τα ίχνη του, οι αξιωματικοί της αστυνομίας έφθασαν μέχρι την αποθήκη, αλλά το μόνο που βρήκαν εκεί ήταν σπασμένα γυαλιά, λίγο αίμα και ένα μικρό άνοιγμα που οδηγούσε στο σύστημα εξαερισμού.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν προς το υπόγειο, ακούγοντας κάποιον να φωνάζει μέσα από τον αεραγωγό, για να διαπιστώσουν ότι ο διαρρήκτης είχε εγκλωβιστεί εκεί και ζητούσε απεγνωσμένα τη βοήθειά τους.

Ο διαρρήκτης είπε στους αστυνομικούς ότι κόλλησε, καθώς δεν μπορούσε να κουνηθεί από τον πόνο, και ζήτησε κάτι να πιει.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, οι οποίοι μετά από 20 λεπτά κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε πρόσωπο και χέρια.

Ο διαρρήκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και αναμένεται να δικαστεί κατηγορούμενος για διάρρηξη και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με το Reuters.

Ερωτηθείς από τις αρχές για ποιο λόγο μπήκε στον αεραγωγό, ο δράστης απάντησε με αφοπλιστικό ύφος: «Για να ολοκληρώσω την αποστολή μου».

Σχετικές ειδήσεις