ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Οι Πεσμεργκά απώθησαν επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Οι Πεσμεργκά απώθησαν επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Επίθεση ευρείας κλίμακας που εξαπέλυσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Αρμπίλ του Ιράκ, απωθήθηκε από Πεσμεργκά έπειτα από τέσσερις ώρες σφοδρών συγκρούσεων.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 19:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδας) και απετράπη. Διήρκησε 4 ώρες και σκοτώσαμε 34 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σιργουάν Μπαρζανί, ο διοικητής των Πεσμεργκά στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Μπαρζανί περίπου 300 τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον των δύο χωριών που βρίσκονται μεταξύ των κοινοτήτων Γκουέιρ και Μαχμούρ, που βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Αρμπίλ.

«Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τα στρατιωτικά οχήματα ή παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητα καθώς οι Πεσμεργκά είχαν σκάψει τάφρους στις γραμμές του μετώπου» εξήγησε ο Μπαρζανί, ανιψιός του Μασούντ Μπαρζανί, του προέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο Μπαρζανί επισήμανε ότι οι Πεσμεργκά είχαν την στήριξη των αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές και του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

«Οι συγκρούσεις έχουν τώρα τερματιστεί, περισυλλέγουμε τα πτώματα (των τζιχαντιστών)» δήλωσε ο Νάτζατ Άλι, αναπληρωτής διοικητής των Κούρδων μαχητών στο μέτωπο του Μάχμουρ.

Σχετικές ειδήσεις