ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Την αποστολή ειρηνοποιών του ΟΗΕ ζήτησε ο Ποροσένκο

Ουκρανία: Την αποστολή ειρηνοποιών του ΟΗΕ ζήτησε ο Ποροσένκο

Σε έκτακτη σύσκεψη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ζήτησε την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και την αποστολή ειρηνοποιών, για την τήρηση της εκεχειρίας στα ανατολικά της χώρας, αναφέρει το BBC.

Ο Ποροσένκο τόνισε ότι μια τέτοια δύναμη θα μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια «σε περιπτώσεις που η συμφωνία για εκεχειρία δεν τηρείται».

Η ανακοίνωση του προέδρου της Ουκρανίας έρχεται έπειτα από την απόσυρση των στρατευμάτων από την πόλη Ντεμπάλτσεβε.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν την στρατηγικής σημασίας πόλη έπειτα από την πολιορκία των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίοι συνέχιζαν τις επιχειρήσεις τους, παρά την εκεχειρία που έχει κηρυχθεί από την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε ότι κατόπιν δικής του εντολής «ο ουκρανικός στρατός και η εθνοφρουρά ολοκλήρωσε την επιχείρηση εκκένωσης των στρατιωτικών μονάδων από το Ντεμπάλτσεβε». Αναφερόμενος στις απώλειες, είπε ότι υπάρχουν μόνο 30 τραυματίες σε σύνολο 2.000 στρατιωτών.

Το αίτημα του ουκρανού προέδρου για βοήθεια από τον ΟΗΕ εγκρίθηκε από το συμβούλιο Εθνικής Άμυνας της χώρας, το βράδυ της Τετάρτης.

Σχετικές ειδήσεις