ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη Ουκρανός βουλευτής στην πορεία μνήμης για τον Νεμτσόφ (pics & video)

Συνελήφθη Ουκρανός βουλευτής στην πορεία μνήμης για τον Νεμτσόφ (pics & video)

Ένας Ουκρανός βουλευτής συνελήφθη στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στη μνήμη του Ρώσου αντιφρονούντα, Μπόρις Νεμτσόφ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος μέσω Facebook, ο Αλεξέι Γοντσαρένκο συνελήφθη επειδή και μόνο φορούσε ένα μπλουζάκι με το πορτραίτο του Νεμτσόφ και τυπωμένο το σύνθημα «οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν».

vouleytis

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του βουλευτή – που ανήκει στο κόμμα του Ουκρανού προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο – καθισμένου σε κελί, σε άγνωστη τοποθεσία.

fylakh

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας για να τιμήσουν τον δολοφονηθέντα πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «δε φοβάμαι».

Moscow 1

Η αστυνομία έκανε λόγο για 10.000 διαδηλωτές, άλλες πηγές, ωστόσο, ανεβάζουν τον αριθμό ακόμη και στους 70.000. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό όσων συμμετείχαν στην ογκώδη πορεία.

Moscow 2

Ο ίδιος ο Νεμτσόφ είχε δηλώσει, σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως φοβόταν για τη ζωή του, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε πως διέθετε ντοκουμέντα για την εμπλοκή των Ρώσων στην ουκρανική κρίση. Η ρωσική κυβέρνηση απορρίπτει τα σενάρια, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Τη διεξαγωγή μιας «διεξοδικής, διαφανούς, πραγματικής έρευνας» που θα διαλευκάνει τη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου πολιτικού επιθυμεί η αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Σχετικές ειδήσεις