ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εστιατόριο του Μπαμακό

Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εστιατόριο του Μπαμακό

Την ευθύνη για την σημερινή (7/3/2015) επίθεση σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μάλι κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άτομα ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Μουραμπιτούν του Αλγερινού Μοχτάρ Μπελμοχτάρ με ηχητικό μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό μαυριτανικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Akhbar.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της τελευταίας επιχείρησης στο Μπαμακό που πραγματοποίησαν οι ανδρείοι μαχητές της Αλ-Μουραμπιτούν για να εκδικηθούν για τον προφήτη μας την αχρεία Δύση που τον προσέβαλε και τον χλεύασε και για τον αδελφό μας Αχμεντ Τίλεμσι» που σκοτώθηκε από τον γαλλικό στρατό τον Δεκέμβριο, δηλώνει ένας εκπρόσωπος στο ηχητικό μήνυμα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Αλ-Ακμπαρ δίνει στη δημοσιότητα συχνά προκηρύξεις που στέλνουν ένοπλοι ισλαμιστές του Μαλί οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, χωρίς ποτέ καμιά να έχει διαψευστεί.

Η οργάνωση Αλ-Μουραμπιτούν συγκροτήθηκε από τον βετεράνο τζιχαντιστή Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, ο οποίος αποτελεί στόχο των γαλλικών δυνάμεων που πολεμούν ένοπλες ομάδες που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα στην περιοχή Σαχέλ της Σαχάρας.