ΚΟΣΜΟΣ

Μπόκο Χαράμ: Ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Μπόκο Χαράμ: Ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Η νιγηριανή τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ δήλωσε την υποταγή και την αφοσίωσή της στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο του ηγέτη της που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter.

Στο ηχητικό μήνυμα – η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει πιστοποιηθεί – ακούγεται ο επικεφαλής της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου να ανακοινώνει την υποταγή του στο Ισλαμικό Κράτος: «Ανακοινώνουμε την υποταγή μας στον Χαλίφη... θα τον ακούμε και θα τον υπακούμε σε εποχές δύσκολες αλλά και ευημερίας».

Η Μπόκο Χαράμ ξεκίνησε στρατιωτική εκστρατεία για την επιβολή του ισλαμικού νόμου στην βόρεια Νιγηρία το 2009.

Η οργάνωση είναι η τελευταία σε μία σειρά τρομοκρατικών ομάδων που έχουν ορκιστεί πίστη στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι εξτρεμιστές Σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές στην ανατολική Συρία και το βόρειο και δυτικό Ιράκ, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός «Χαλιφάτου»: ενός κράτους, δηλαδή, που θα κυβερνάται από έναν πολιτικό και θρησκευτικό ηγέτη, σύμφωνα με το γράμμα του ισλαμικού νόμου (Σαρία). Ο ηγέτης της οργάνωσης, ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι γνωστός στους υποστηρικτές τους ως ο Χαλίφης Ιμπραήμ.

Σχετικές ειδήσεις