ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση (video)

Τουρκία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση (video)

Ταραχές ξέσπασαν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, με την αστυνομία να προχωρά στην άγρια καταστολή των διαδηλωτών που είχαν κατέβει στους δρόμους με αφορμή την επέτειο μνήμης από το θάνατο του 15χρονους Μπερκίν Ελβάν.

Στην τουρκική πρωτεύουσα, η αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να απωθήσει ένα πλήθος μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί, καταγγέλλοντας την αστυνομική αυθαιρεσία. Ένδεκα άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο ενός εφήβου που είχε τραυματιστεί από τις δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του 2013, διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Σε πολλές περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ο 15χρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2013 από ρίψη δακρυγόνου ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί εν μέσω μιας επιχείρησης της αστυνομίας στη γειτονιά του, στην Κωνσταντινούπολη.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Μαρτίου του 2014, μετά από 269 ημέρες σε κωματώδη κατάσταση. Ο θάνατός του προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις