ΚΟΣΜΟΣ

Πυραυλικές δοκιμές από τη Β. Κορέα, σύμφωνα με τη Σεούλ

Πυραυλικές δοκιμές από τη Β. Κορέα, σύμφωνα με τη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε χθες Πέμπτη δοκιμή επτά πυραύλων εδάφους-αέρος, ενώ ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν φέρεται ότι ήταν παρών, ανακοίνωσε σήμερα (13/03/2015) ο νοτιοκορεατικός στρατός.

Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα, δήλωσε αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

"Θεωρούμε ότι πραγματοποίησαν δοκιμή με διαφορετικού τύπου πυραύλους εδάφους-αέρος με μέγιστο βεληνεκές τα περίπου 200 μέτρα. Φαίνεται ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν παρακολούθησε τις δοκιμές", είπε ο αξιωματούχος.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ολοκληρώνουν σήμερα την πρώτη από τις δύο ευρείας κλίμακας ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις. Η στρατιωτική άσκηση με την κωδική ονομασία "Key Resolve" ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Η άλλη κοινή στρατιωτική άσκηση, με την κωδική ονομασία "Foal Eagle", θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.
Τα στρατιωτικά γυμνάσια έχουν προκαλέσει την οργή της Βόρειας Κορέας που τα θεωρεί προετοιμασία επίθεσης εναντίον της.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν χθες ότι ο Κιμ επιθεώρησε μία στρατιωτική μονάδα σε νησί στις ανατολικές ακτές, συνοδευόμενος από την αδελφή του Κιμ Γιό Γιόνγκ, χωρίς ωστόσο να κάνουν λόγο για δοκιμές πυραύλων.

Σχετικές ειδήσεις