ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής που προσβλήθηκε από Έμπολα

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής που προσβλήθηκε από Έμπολα

Ο Αμερικανός εργαζόμενος στον τομέα της υγείας που προσβλήθηκε από το ιό Έμπολα όσο βρισκόταν στη Σιέρα Λεόνε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μια κλινική κοντά στην Ουάσινγκτον.

Επίσης, ένας δεύτερος ασθενής εργαζόμενος στον τομέα υγείας, μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα βιοασφάλειας του νοσοκομείου Ιατρικής της Νεμπράσκα καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν μια αλλαγή στα συμπτώματα που παρουσίαζε. Ωστόσο, σύμφωνα με το νοσοκομείο, οι εξετάσεις του προσώπου που τέθηκε υπό περιορισμό δεν έχουν βγει θετικές στον ιό.

Ο εργαζόμενος αυτός είναι ένας από τους τέσσερις που βρίσκονται υπό παρακολούθηση στη Νεμπράσκα αφού ήρθαν σε επαφή με έναν Αμερικανό που έχει προσβληθεί από τον Έμπολα.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι αναμένεται να εισαχθεί και ένα πέμπτο πρόσωπο που ενδέχεται να εκτέθηκε στον ιό στη Σιέρα Λεόνε.

«Οι γιατροί του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ΝΙΗ) επανεκτίμησαν την κατάστασή του και από σοβαρή την αναβάθμισαν σε κρίσιμη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά την ταυτότητα, το φύλο ή την ηλικία του ασθενούς.

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί από την Σιέρα Λεόνε με ιδιωτικό αεροσκάφος-ασθενοφόρο και εισήχθη στην εξειδικευμένη κλινική του ΝΙΗ που βρίσκεται στο Μέριλαντ και διαθέτει υπερσύγχρονους θαλάμους απομόνωσης, εξοπλισμό και μια ομάδα γιατρών ειδικευμένων στις μολυσματικές ασθένειες, την προηγούμενη βδομάδα.

Σημειώνεται ότι στην κλινική αυτή είχε εισαχθεί και η νοσηλεύτρια Νίνα Φαμ που εκτέθηκε στον ιό ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό ασθενή, τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, σε νοσοκομείο του Τέξας. Ο Ντάνκαν πέθανε, όμως η νοσοκόμα του ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο στις 24 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις