ΚΟΣΜΟΣ

Ντόνετσκ: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης

Ντόνετσκ: Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες παρά τη συμφωνία για εκεχειρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο.

Ο θάνατος αυτός είναι η πρώτη απώλεια για τον ουκρανικό στρατό από την 11η Μαρτίου.

Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν μειωθεί σε ένταση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι θα τηρηθούν οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.

Παρόλα αυτά πυρά βαρέων πολυβόλων και ελαφρών πυροβόλων σφυροκόπησαν μια συνοικία του Ντονέτσκ σήμερα, με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες να ισχυρίζονται ότι οι μάχες δεν έχουν σταματήσει παρά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας στις 12 Φεβρουαρίου.

Η συνοικία Σπάρτακ, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, είναι μια από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ των αυτονομιστών και του κυβερνητικού στρατού.

Οι αντάρτες ανακοίνωσαν σήμερα ότι απάντησαν στα πυρά που δέχθηκαν από τον στρατό, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν αναμένουν να τηρηθεί για καιρό η εκεχειρία κι απείλησαν να καταλάβουν νέα εδάφη.

Σχετικές ειδήσεις