Αντρέας Λούμπιτς: Έσκισε τη γνωμάτευση που βεβαίωνε πως δεν ήταν σε θέση να πετάξει

Newsroom Newsroom

Αντρέας Λούμπιτς: Έσκισε τη γνωμάτευση που βεβαίωνε πως δεν ήταν σε θέση να πετάξει

Καταιγιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το ψυχολογικό προφίλ του 28χρονου συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς.

Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συγκλονιστικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις. Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, οι ερευνητές βρήκαν στο διαμέρισμα του Λούμπιτς σκισμένη την ιατρική γνωμάτευση από τον γιατρό του που ουσιαστικά βεβαίωνε πως δεν ήταν σε θέση να πετά.

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings είχε αποκρύψει ότι είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα που πέταξε με το A-320 για να το ρίξει στις πλαγιές των Αλπεων, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

"Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα αναρρωτικής άδειας, που περιέχουν λεπτομερή στοιχεία, και αφορούν και την ημέρα του γεγονότος", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας που δεν προσδιορίζει το είδος της ασθένειας.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν έγγραφα που δείχνουν πως ο 28χρονος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή ενώ είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του.

Σύμφωνα, πάντα, με την Εισαγγελία, δεν έχει αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας.

"Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του", αναφέρεται αναλυτικότερα στην ανακοίνωση.

Έρευνα στο σπίτι των γονιών του και το διαμέρισμά του στο Ντίσελντορφ

Το βράδυ της Πέμπτης (26/3), οι γερμανικές αρχές διεξήγαν τετράωρη έρευνα στο σπίτι του Αντρέας Λούπιτς. Ένας υπολογιστής, δύο μεγάλες γεμάτες σακούλες και κούτες με χαρτιά και λογής αντικείμενα αφαιρέθηκαν από το ένα διαμέρισμα.

koytes

Δείτε live τι μεταδίδει η γαλλική τηλεόραση

Οι γερμανικές αρχές, ωστόσο, διέψευσαν τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου που, νωρίτερα, έκαναν λόγο για «σημαντικό εύρημα» που υποστήριζε πως ο 28χρονος αντιμετώπιζε μία «προσωπική κρίση», προσπαθώντας να συνέλθει συναισθηματικά από έναν πρόσφατο χωρισμό και δεν απέκλειε το σενάριο της «ερωτικής απογοήτευσης».

Βρισκόταν σε καθεστώς "τακτικής, ειδικής εξέτασης"

Όπως αποκαλύπτει η Bild, πάντως, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε, πριν από έξι χρόνια, από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση: Πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA). Σύμφωνα με την Bild, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε "από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους".

BILD copy

Αυτό επιβεβαιώνει εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας που τονίζει πως ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση "SIC" που σημαίνει "ειδική τακτική ιατρική εξέταση", κάτι που είχε διαβιβαστεί στην LBA από τη Lufthansa.

Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν η σημείωση "ειδική τακτική ιατρική εξέταση" αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ο Χόλγκερ Κασπέρσκι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορία που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Bild σύμφωνα με την οποία η ένδειξη "SIC" είναι πιθανόν να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

lubitz

Είχε μελετήσει παλιότερη "πτήση αυτοκτονίας"

Σε άλλο δημοσίευμά της η Bild αναφέρει, πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Αντρέας Λούμπιτς να είχε μελετήσει ενδελεχώς την πτήση της LAM, του εθνικού αερομεταφορέα της Μοζαμβίκης που κατέπεσε στη Ναμίμπια το 2013, καθώς , οι αρχές έχουν ήδη εντοπίσει ανατριχιαστικές ομοιότητες μεταξύ της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings και της συγκεκριμένης πτήσης αυτοκτονίας στη Ναμίμπια.

Μελετάται το σενάριο δε, να λειτούργησε η εν λόγω «πτήση αυτοκτονίας» ως «πρότυπο» για τον ίδιο, ώστε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του, οδηγώντας στον όλεθρο το Airbus της Germanwings.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Στο βίντεο φαίνονται οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που, κάτω από δύσκολες συνθήκες, προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στην έρευνα αλλά και να περισυλλέξουν τις σορούς των 150 θυμάτων.

Τα τελευταία 13 εφιαλτικά λεπτά...

Σε ένα εύγλωττο γράφημα της εφημερίδας Daily Mail ξετυλίγονται τα τελευταία εφιαλτικά λεπτά πριν τη συντριβή.
Ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται στα 38.000 πόδια και οι δύο κυβερνήτες ακούγονται να μιλούν ξέγνοιαστα, ο πιλότος αποχωρεί από το κόκπιτ. Όταν επιστρέφει και ενώ ο συγκυβερνήτης τον βλέπει από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τον αγνοεί.

Ο πιλότος πληκτρολογεί το μυστικό κωδικό, ωστόσο ο συγκυβερνήτης απενεργοποιεί το διακόπτη που επιτρέπει την πρόσβαση με αυτόν τον τρόπο. Στο μεταξύ, ο Λούπιτς έχει δρομολογήσει ήδη την καθοδική πορεία του αεροσκάφους. Ενώ οι επιβάτες ακόμη αγνοούν τι ακριβώς συμβαίνει στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, ο πιλότος, ουρλιάζοντας και κλωτσώντας την πόρτα του πιλοτηρίου, προσπαθεί μάταια να μπει.

grafhma copy

Σύμφωνα με την Bild, μάλιστα, που επικαλείται πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, την ώρα που ο συγκυβερνήτης οδηγούσε το αεροπλάνο προς το βουνό, ο κυβερνήτης της πτήσης χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να επιχειρήσει να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου, πασχίζοντας έως την ύστατη στιγμή να αποτρέψει την τραγωδία.

Μία εκπρόσωπος της Germanwings είπε στην Bild πως ένα τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. «Το εργαλείο αυτό αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved