ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Αυθεντικό και συγκλονιστικό το βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα του Airbus

Bild: Αυθεντικό και συγκλονιστικό το βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα του Airbus

Ενώ οι Γάλλοι ερευνητές δηλώνουν άγνοια για το περίφημο βίντεο ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους Paris Match και Bild, αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας, μιλώντας στο CNN, κάνει λόγο για συγκλονιστικό υλικό που, όπως λέει, είναι γνήσιο.

Μιλώντας στο CNN, ο Julian Reichelt, αρχισυντάκτης της Bild, δηλώνει πεπεισμένος πεπεισμένος πως πρόκειται για αυθεντικό υλικό με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης 4U9525 της Germanwings.

«Πιστεύουμε πως το βίντεο δείχνει τις τελευταίες στιγμές, ενώ το αεροπλάνο οδηγείται στο έδαφος και οι άνθρωποι είναι σε κατάσταση πανικού και ουρλιάζουν», λέει ο γερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος προσθέτει πως στη συνέχεια, «κάτι φαίνεται να χτυπά το αεροπλάνο, το οποίο τραντάζεται. Aκούγονται πιο έντονα τα ουρλιαχτά και στη συνέχεια, σιγή».

Ερωτώμενος πώς η Bild και το Paris Match απέκτησαν το υλικό, ο Julian Reichelt δε δίνει σαφή απάντηση ενώ, όπως λέει «ευτυχώς» οι επιβάτες δεν είναι εύκολο να αναγνωριστούν, λόγω κακής ποιότητας εικόνας.

Την Τρίτη (31/3), το γερμανικό και το γαλλικό μέσο είχαν ανακοινώσει την ύπαρξη αυτού του βίντεο, με τα τελευταία, δραματικά δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή, που βιντεοσκόπησε επιβάτης με το κινητό του και όπου ακούγονται σε διαφορετικές γλώσσες απεγνωσμένες επικλήσεις στο Θεό και ουρλιαχτά.

Ένας εκ των αξιωματούχος της γαλλικής ομάδας έρευνας, πάντως, επιμένει πως έχει άγνοια περί ύπαρξης του συγκεκριμένου υλικού. Ο Γάλλος εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν καλεί τους εμπλεκόμενους να παραδώσουν το υλικό στις αρμόδιες αρχές, κάτι για το οποίο προτρέπει και όσους έχουν στην κατοχή τους κάποιο στοιχείο σχετικό με την έρευνα.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται εν μέσω γενικότερης ασάφειας για το αν η Lufthansa γνώριζε για το ψυχολογικό προφίλ του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος φέρεται να οδήγησε σκοπίμως το αεροσκάφος στο έδαφος.

Lubitz palia 2
Lubitz palia

Σε ανακοίνωσή της, χθες (31/3), η Lufthansa αποκάλυπτε πως βρέθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του 28χρονου mail με το οποίο ενημέρωνε τους υπευθύνους της σχολής εκπαίδευσης όπου φοιτούσε για «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο» - λόγω του οποίου είχε αναγκαστεί να διακόψει τη φοίτησή του.

Εν τω μεταξύ, προς τα κάτω αναθεωρήθηκε ο αριθμός των Γερμανών πολιτών που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Airbus A320, από 75, σε 72, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις