ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Συντριβή ελικοπτέρου που συμμετείχε στη διάσωση πλημμυροπαθών

Χιλή: Συντριβή ελικοπτέρου που συμμετείχε στη διάσωση πλημμυροπαθών

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερα άτομα, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν και συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες που σημειώνονται την τελευταία εβδομάδα στη βόρεια Χιλή, συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι Αρχές έχασαν την επαφή με το ελικόπτερο, ένα Bell 206, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη (1/4).

Την Πέμπτη το πρωί εντοπίστηκε στην περιοχή Ατακάμα, όπου είχε συντριβεί. Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών, που έχουν στοιχίσει τη ζωή, μέχρι στιγμής, σε τουλάχιστον 24 άτομα…

Το ελικόπτερο μετέφερε εργαζόμενους μιας εταιρείας που ασχολούνται με την αποκατάσταση της παροχής πόσιμου νερού, ενώ ο πιλότος ήταν σύζυγος μιας εξαδέλφης της προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ.

Οι πλημμύρες, που είναι μάλιστα ασυνήθιστες για την άνυδρη αυτήν περιοχή της Χιλής, έχουν πλήξει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους. Περίπου 7.000 αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης της περιοχής, ενώ 1.200 προσωρινά καταλύματα αναμένεται να τοποθετηθούν την Πέμπτη (2/4) για τους πληγέντες.

Σχετικές ειδήσεις