Κίνα: Απελευθερώθηκε Αμερικανός γεωλόγος έπειτα από 7 χρόνια στη φυλακή

Newsbomb

Ένας Αμερικανός γεωλόγος, ο οποίος παρέμεινε φυλακισμένος επί επτά χρόνια στην Κίνα για παραβίαση κρατικού απορρήτου, απελευθερώθηκε και απελάθηκε στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε μια οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Σούε Φενγκ, ο οποίος είχε καταδικασθεί το 2010 στην Κίνα σε κάθειρξη οκτώ ετών, απελάθηκε αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, ανακοίνωσε η οργάνωση Ντούι Χούα, προσθέτοντας πως έφθασε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στο Χιούστον νότιες ΗΠΑ.

Η απελευθέρωση του Σούε δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο.

Ο Σούε Φενγκ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Κίνα, αλλά έχει αμερικανική υπηκοότητα και εργάζεται για το αμερικανικό γραφείο συμβούλων σε θέματα πρώτων υλών IHS, είχε συλληφθεί το 2007 επειδή είχε αγοράσει μια βάση δεδομένων για την κινεζική πετρελαϊκή βιομηχανία.

Ο Σούε Φενγκ και το IHS είχαν αμφότεροι υποστηρίξει την εποχή εκείνη πως τα δεδομένα αυτά αποσύρθηκαν από το εμπορικό κύκλωμα και χαρακτηρίσθηκαν κρατικά απόρρητα μόνον αφού ο Σούε αγόρασε την εν λόγω βάση δεδομένων.

Το Νοέμβριο του 2012, η ποινή του επιστήμονα μειώθηκε κατά 10 μήνες για καλή διαγωγή, διευκρίνισε η Ντούι Χούα.

Μετά την απελευθέρωσή του, δεν υπάρχει πλέον κανείς αμερικανός πολίτης που να εκτίει ποινή στην Κίνα για προσβολή της κρατικής ασφάλειας, διευκρινίζει η εν λόγω οργάνωση που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved