ΚΟΣΜΟΣ

«Μαύρη λίστα» για αγενείς Κινέζους τουρίστες

«Μαύρη λίστα» για αγενείς Κινέζους τουρίστες

Oι κινεζικές αρχές θα καταρτίσουν μια «μαύρη λίστα» των τουριστών που συμπεριφέρονται με αγένεια στο εξωτερικόέπειτα από πολυάριθμα περιστατικά Κινέζων που προκάλεσαν αμηχανία και ενόχληση καθώς είχαν υιοθετήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους απολίτιστες συμπεριφορές.

Η εθνική διοίκηση τουρισμού (ANT) θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων των τουριστών που είναι επιρρεπείς στο να προκαλούν προβλήματα τα ονόματα των οποίων θα διαβιβαστούν στην αστυνομία, στα τελωνεία και ακόμα και στις τράπεζες, μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών μιας αγενούς συμπεριφοράς όπως ορίστηκαν από τη ANT, περιλαμβάνονται «οι αντικοινωνικές ενέργειες στα δημόσια μέσα μεταφοράς, το να προκαλεί κανείς ζημιές σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία, το να επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στα τοπικά έθιμα, το να σαμποτάρει τις ιστορικές εκθέσεις, το να συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια και σε πορνογραφικού χαρακτήρα δραστηριότητες» προσθέτει το πρακτορείο.

Οι παραβάτες θα παραμένουν εγγεγραμμένοι σε αυτήν τη «μαύρη λίστα» για ένα διάστημα 2 ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι Κινέζοι πραγματοποίησαν τον περασμένο χρόνο 100 εκατομμύρια ταξίδια «στο εξωτερικό», περιλαμβανομένων προορισμών όπως το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και η Ταϊβάν. Ωστόσο οι κινεζικές αρχές βρέθηκαν σε δυσμενή θέση εξαιτίας των κρουσμάτων αγενούς συμπεριφοράς ορισμένων Κινέζων τουριστών.

Το 2013, ένας Κινέζος υπήκοος είχαν προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο καθώς είχε γράψει το όνομά του σε ένα αιγυπτιακό αρχαίο άγαλμα. Εκείνη την χρονιά, η εθνική διοίκηση τουρισμού είχε εκδώσει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους Κινέζους τουρίστες, ζητώντας τους ιδίως να αποφεύγουν να ξύνουν τη μύτη τους, να ουρούν μέσα στις πισίνες ή να κλέβουν τα ατομικά σωσίβια από τα αεροπλάνα.

Οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το ποσό των 96 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταξίδια τους στο εξωτερικό το 2012 και κατατάσσονται πρώτοι στον κατάλογο του παγκόσμιου τουρισμού μπροστά από τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Σχετικές ειδήσεις