ΚΟΣΜΟΣ

Ουάσινγκτον: Ελικόπτερο προσγειώθηκε στον κήπο του Καπιτωλίου (video+photos)

Ουάσινγκτον: Ελικόπτερο προσγειώθηκε στον κήπο του Καπιτωλίου (video+photos)

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/4) στην Ουάσινγκτον, όταν ένα μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε ξαφνικά στο δυτικό κήπο του Καπιτωλίου!

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ άνδρες της ασφάλειας του κτηρίου όπου συνεδριάζει το αμερικανικό Κογκρέσο, έσπευσαν να συλλάβουν τον πιλότο, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, φέρεται πως ήθελε με την πράξη αυτή να διαμαρτυρηθεί για τη διαφθορά που επικρατεί στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα.

Όπως και να έχει, οι Αρχές απέκλεισαν τους γύρω δρόμους, την ίδια ώρα που η εφημερίδα της Φλόριντα «Tampa Bay Times», η οποία υποστηρίζει ότι είχε πάρει συνέντευξη από το χειριστή του ελικοπτέρου πριν την πρωτοφανή προσγείωσή του, σημειώνει πως ενδέχεται να πρόκειται για μία ενέργεια πολιτικής ανυπακοής εκ μέρους του άνδρα που ήθελε να επιστήσει την προσοχή των Αμερικανών γερουσιαστών στο θέμα της διαφθοράς λόγω της απορρύθμισης των κανόνων χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.

Ο πιλότος, ένας 61χρονος ταχυδρόμος από τη Φλόριντα, γυρίζει το κεφάλι στο Νταγκ Χάτζις, ενώ σκόπευε να παραδώσει μία επιστολή σε κάθε έναν από τους 535 Αμερικανούς γερουσιαστές.

«Απαιτώ μια μεταρρύθμιση και κηρύσσω μία εξέγερση του εκλογικού σώματος με έναν τρόπο σύμφωνο με την περιγραφή του Τζέφερσον των δικαιωμάτων στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ», έγραψε ο Χάτζις, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας θα αναλάβει να ερευνήσει το επεισόδιο, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της FAA, ο πιλότος του «γυροπλάνου» δεν είχε επικοινωνήσει με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ δεν είχε άδεια να προσεγγίσει σε χώρο περιορισμένης πρόσβασης για αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι κανονισμοί ασφαλείας για την Περιφέρεια της Κολούμπια απαγορεύουν τις πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών εάν οι πιλότοι τους δεν έχουν εξασφαλίσει προηγουμένως την απαραίτητη άδεια. Όποιος μάλιστα παραβιάζει την απαγόρευση αυτή μπορεί να διωχθεί ποινικά.

Οι πυροτεχνουργοί που εξέτασαν πάντως το μικρό ελικόπτερο του Νταγκ Χάτζις (το οποίο αναμένεται να απομακρυνθεί από το σημείο και να μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία) ανέφεραν ότι δεν βρήκαν κανένα επικίνδυνο υλικό.

Σχετικές ειδήσεις