ΚΟΣΜΟΣ

Μαλί: Επίθεση αυτοκτονίας με θύματα πολίτες σε βάση των Ηνωμένων Εθνών

Μαλί: Επίθεση αυτοκτονίας με θύματα πολίτες σε βάση των Ηνωμένων Εθνών

Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/4/2015) σε βάση των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη Ανσόγκο στο βόρειο Μαλί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ειρηνευτικής αποστολής.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις πολίτες και τραυματίστηκαν σοβαρά εννέα κυανόκρανοι.

«Ένα όχημα προσπάθησε να διεισδύσει στο στρατόπεδο και σημειώθηκε μία έκρηξη», δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς από την πρωτεύουσα Μπαμακό ο Όλιβερ Σαλγκάδο και πρόσθεσε πως ο αριθμός των απωλειών είναι προσωρινός, καθώς τραυματίες εξακολουθούν να απομακρύνονται από την περιοχή.

Ένας αξιωματούχος των νιγηριανών δυνάμεων ασφαλείας στη Νιαμέι δήλωσε ότι μερικοί Νιγηριανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Μαλί Ντιαράν Κονέ είπε ότι ο καμικάζι βομβιστής προσπάθησε να εισέλθει δια της βίας στο στρατόπεδο, αλλά πυροβολήθηκε. Ωστόσο το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του εξερράγη.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναπτύξει προσωπικό περίπου 10.000 ανθρώπων στο Μαλί προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χώρα αυτή, η οποία επλήγη από ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Οι ισλαμιστές απωθήθηκαν από μία γαλλική επέμβαση το 2013, αλλά ακόμα παραμένουν θύλακοι εξεγερμένων που έχουν εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του ΟΗΕ, της Γαλλίας και του Μαλί, καθώς και εναντίον αμάχων.