ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό: Ο 19χρονος που μεταφέρει στο σχολείο τον ανάπηρο φίλο του (photos)

Συγκλονιστικό: Ο 19χρονος που μεταφέρει στο σχολείο τον ανάπηρο φίλο του (photos)

Συγκινεί για την καλοσύνη του, ένας μαθητής λυκείου ο οποίος μεταφέρει καθημερινά τον φίλο του, που είναι ανάπηρος στο σχολείο.

Ο λόγος για τον 18χρονο Xie Xu που γνώρισε τον 19χρονο Zhang Chi όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα σε ένα σχολείο της απομακρυσμένης επαρχίας Jiangsu στη βόρεια Κίνα.

Ο Zhang πάσχει από μυική δυστροφία, μια πάθηση που οδηγεί σε αποδυνάμωση των μυών με αποτέλεσμα ο ασθενής να αδυνατεί να σηκώσει το ίδιο του το βάρος ώστε να περπατήσει.

Έτσι, ο Xie φρόντιζε επί τρία χρόνια εθελοντικά τον 19χρονο συμμαθητή του, Zhang Chi Τον βοηθούσε επίσης να τρώει αλλά και να πλένει τα ρούχα του.

Σε ένα μήνα, οι δρόμοι των δύο αγοριών θα χωριστούν καθώς ο Xie θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Nanjing. Τι θα γίνει λοιπόν όταν ο Zhang μείνει μόνος;

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Κίνα, υπάρχει μεγάλο κενό στα νομικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και είναι δύσκολη η χορήγηση κάποιου επίσημου προγράμματος βοήθειας που να τους δίνει πλήρη ανεξαρτησία.

Ρoή Ειδήσεων