ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρούντι: Έκαψαν ζωντανό άνδρα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων

Μπουρούντι: Έκαψαν ζωντανό άνδρα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων

Διαδηλωτές έκαψαν ζωντανό έναν άνδρα στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπουρούντι σήμερα, καθώς υποστήριζαν ότι ήταν στέλεχος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, μέλη της οποίας τους επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της υποψηφιότητας του προέδρου της χώρας Πιερ Ενκουρουνζίζα που διεκδικεί μια τρίτη θητεία στον προεδρικό θώκο.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους εδώ και 2 εβδομάδες και συχνά εκτοξεύουν πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν, τους πυροβολεί με πραγματικά πυρά, μια κατηγορία που οι αρχές διαψεύδουν.

«Του πέρασαν ελαστικά γύρω από το λαιμό του και έπειτα τον έκαψαν», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε το φόνο του άνδρα στη συνοικία Νιακαμπίγκα της Μπουζουμπούρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης το περιστατικό, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός γνωστοποίησε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε στη συνοικία Νιακαμπίγκα, ωστόσο δε διευκρίνισε πώς επήλθε ο θάνατός του.

Ανέφερε επίσης ότι μία γυναίκα σκοτώθηκε σε άλλη περιοχή, με τον απολογισμό από τις ταραχές να έχει ανέλθει στους 2 νεκρούς. Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι το θύμα ήταν στέλεχος της νεολαίας Ιμπονερακούρε του κυβερνώντος κόμματος CNDD- FDD, μέλη της οποίας τους επιτέθηκαν. Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες ότι η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος υποδαυλίζει τη βία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ζερβέ Αμπαγιέχο καταδίκασε τη δολοφονία στη Νιακαμπίγκα «με τον σθεναρότερο τρόπο».

Οι πολίτες διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας πως, βάσει του Συντάγματος, ο πρόεδρος δεν μπορεί να μένει στο αξίωμα για περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες. Χθες ο πρόεδρος του Μπουρούντι δήλωσε ότι, αν εκλεγεί για τρίτη θητεία στις εκλογές του Ιουνίου, αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του.

Σχετικές ειδήσεις