ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρούντι: Πυροβολισμοί κοντά στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό

Μπουρούντι: Πυροβολισμοί κοντά στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό

Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγο κοντά στο κτίριο όπου στεγάζεται ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είναι περικυκλωμένος από στρατιώτες κι όπως είπε στο Ρόιτερς ένας από τους εργαζόμενους που βρίσκεται μέσα στο κτίιρο, κάποιοι στρατιώτες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο.

Αργά χθες το βράδυ, ο στρατηγός Γκοντφρουά Νιγιομπάρε δήλωσε ότι ανέτρεψε τον πρόεδρο της χώρας Πιερ Νκουρουνζίζα, ο οποίος επεδίωκε την αντισυνταγματική επανεκλογή του για τρίτη θητεία, και ότι προχωράει στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Πράιμ Νιγιονγκάμπο ανακοίνωσε ότι το πραξικόπημα αποτράπηκε.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της επανεκλογής του Νκουρουνζίζα τις τελευταίες εβδομάδες βυθίζοντας τη χώρα στη χειρότερη κρίση έπειτα από τον εμφύλιο που έληξε το 2005.

Ο πρόεδρος φέρεται ότι βρισκόταν στην Τανζανία για συνομιλίες σχετικά με την κρίση με ηγέτες της ανατολικής Αφρικής.

Ωστόσο, άγνωστη παρέμενε αργά χθες το βράδυ η τύχη του.

Τανζανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο πρόεδρος δεν συμμετείχε στις συνομιλίες στο Νταρ ες Σαλάαμ κι ότι είχε αναχωρήσει για το Μπουρούντι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νιγιομπάρε, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και όλα τα συνοριακά περάσματα έχουν κλείσει.

Σχετικές ειδήσεις