ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα τα email της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση της Βεγγάζης

Στη δημοσιότητα τα email της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση της Βεγγάζης

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την Τρίτη (19/5) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παρουσιάσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα το χρονοδιάγραμμα για τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χειρίστηκε η Χίλαρι Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζέφρι Λάιτ, ο δικαστής Ρούντολφ Κοντρέρας ζήτησε από το υπουργείο να δώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκάλυψη των περίπου 300 μηνυμάτων της Κλίντον που σχετίζονται με τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Η πρώην υπουργός και υποψήφια πλέον για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τα μηνύματα αυτά που στάλθηκαν και αποθηκεύτηκαν στον ιδιωτικό διακομιστή της. Τα έχει πλέον παραδώσει όλα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εφαρμόσει τη δικαστική εντολή. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί έφεση στην απόφαση, ο Τζέφρι Ράτκε είπε ότι "δεν έχει να ανακοινώσει κάτι τέτοιο".

Η ίδια η Κλίντον, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στην Αϊόβα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της, είπε ότι θέλει να δοθούν στη δημοσιότητα τα μηνύματα αυτά το συντομότερο δυνατόν. "Στηρίζω οτιδήποτε μπορούν να κάνουν για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Θέλω να δημοσιοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα", τόνισε.