ΚΟΣΜΟΣ

Οπλισμένοι αντιισλαμιστές διαδήλωσαν έξω από τέμενος του Φοίνιξ

Οπλισμένοι αντιισλαμιστές διαδήλωσαν έξω από τέμενος του Φοίνιξ

Περίπου 75 αντιισλαμιστές, ορισμένοι εξ αυτών οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν έξω από ένα τέμενος στο Φοίνιξ κρατώντας σκίτσα του Μωάμεθ, λίγες μόλις εβδομάδες έπειτα από μια παρόμοια εκδήλωση στο Τέξας η οποία έγινε στόχος επίθεσης από δύο ένοπλους μουσουλμάνους που προσεύχονταν στο συγκεκριμένο τέμενος.

Τη διαδήλωση οργάνωσε ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες που τον εικονίζουν να φοράει ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «F... Islam» ανεμίζοντας την αμερικανική σημαία.

«Αυτή είναι μια αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση στο Τέξας», έγραψε ο Τζον Ριτζχάιμερ στον λογαριασμό του στο Facebook, υποδεικνύοντας σε όσους ήθελαν να συμμετάσχουν να προσέλθουν οπλισμένοι, για την περίπτωση που υπάρξει νέα επίθεση.

mo

Πάνω από 900 άνθρωποι ανέφεραν μέσω Facebook ότι επρόκειτο να λάβουν μέρος στην διαδήλωση, που άρχισε στις 18:00 την Παρασκευή τοπική ώρα (04:00 σήμερα, ώρα Ελλάδας). Υπήρξαν βέβαια και πολλοί χρήστες του Facebookπου επέκριναν έντονα το κάλεσμα και την πρωτοβουλία του Ριτζχάιμερ.

Τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα, έχουν γίνει αφορμή ένοπλων επιθέσεων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

Αντιισλαμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν εντείνει τη δράση τους το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύοντας καταχωρήσεις και οργανώνοντας κινητοποιήσεις για να καταγγείλουν το Ισλάμ ως μια βίαιη θρησκεία, επικαλούμενες συχνά τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις