ΚΟΣΜΟΣ

Λος Άντζελες: Διαδήλωση στο σπίτι του δημάρχου για την απομάκρυνση του αρχηγού της αστυνομίας (vids)

Λος Άντζελες: Διαδήλωση στο σπίτι του δημάρχου για την απομάκρυνση του αρχηγού της αστυνομίας (vids)

Ακτιβιστές διαδηλώνουν από την Κυριακή έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λος Άντζελες ζητώντας την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της πόλης με αφορμή την υπόθεση του Έζελ Φορντ, ενός νεαρού, άοπλου μαύρου που σκοτώθηκε από δύο αστυνομικούς πέρσι το καλοκαίρι.

Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος «Οι ζωές των μαύρων μετρούν», ζητούν από τον δήμαρχο Έρικ Γκαρσέτι να απολύσει τον Τσάρλι Μπεκ, τον αρχηγό της LAPD. Την περασμένη εβδομάδα ο Μπεκ δήλωσε ότι οι δύο αστυνομικοί που σκότωσαν τον 25χρονο Φορντ στις 11 Αυγούστου 2014 δεν είχαν παραβιάσει τις πρακτικές που ακολουθεί το Σώμα.

Περίπου 15 διαδηλωτές παρέμειναν και κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω από το σπίτι του δημάρχου. Όλοι τους είπαν ότι σχεδιάζουν να παραμείνουν εκεί μέχρι και αύριο Τρίτη, όταν μια πολιτική επιτροπή θα εξετάσει τα στοιχεία που προέκυψαν από την εσωτερική έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του Φορντ.

Με βάση τα στοιχεία που επικαλείται η αστυνομία, το DNA του Έζελ Φορντ βρέθηκε πάνω σε έναν από τους αστυνομικούς ενώ υπήρχαν αποτυπώματά του και πάνω στη θήκη του όπλου του, κάτι που υποδηλώνει ότι ο νεαρός ήρθε στα χέρια μαζί του. Οι γείτονές του πάντως έχουν καταθέσει ότι ο 25χρονος υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Φορντ συνελήφθη το βράδυ σε έναν δρόμο ενώ περπατούσε μόνος και ήταν άοπλος. Η αστυνομία δεν έχει εξηγήσει με σαφήνεια ποιος ήταν ο λόγος της σύλληψής του.

Σχετικές ειδήσεις