ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Στην αγκαλιά της μητέρας του το «αγοράκι της βαλίτσας» (video)

Ισπανία: Στην αγκαλιά της μητέρας του το «αγοράκι της βαλίτσας» (video)

Με τη μητέρα του, έσμιξε ξανά το 8χρονο αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού, το οποίο είχαν ανακαλύψει οι αρχές τον περασμένο Μάιο, κρυμμένο σε μία βαλίτσα.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, θα φύγουμε με το μικρό και θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε τον πατέρα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Χουάν Ισίδρο Φερνάνδεθ Ντίαθ στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κέντρο ανηλίκων στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στο βόρειο Μαρόκο όπου είχε μεταφερθεί ο μικρός Άντου.

«Πληρώσαμε την εγγύηση και θα τον αφήσουν ελεύθερο», πρόσθεσε μάλιστα αναφερόμενος στον πατέρα, Άλι Ουατάρα, ο οποίος παρέμενε προφυλακισμένος εδώ και ένα μήνα, καθώς επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα το γιο του στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνοριοφύλακες της Θέουτα έμειναν εμβρόντητοι την 7η Μαΐου, μόλις ανακάλυψαν το αγοράκι που κρυβόταν σε μία βαλίτσα, την οποία κρατούσε μία νεαρή γυναίκα.

Λίγες ώρες αργότερα, οι Αρχές συνέλαβαν τον πατέρα με την κατηγορία ότι είχε προσπαθήσει να μεταφέρει το γιο του στην Ισπανία παράνομα.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας διαμένει νομίμως στη Φουερτεβεντούρα, στις Κανάριες Νήσους, ενώ η σύζυγός του ήρθε να μείνει μαζί του στο νησί αυτό πριν από έναν χρόνο, μαζί με την 11χρονη κόρη τους.

Όσο για τον Άντου, είχε μείνει στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο χωριό Ασουεφρί (βορειοανατολικά) με τη γιαγιά του και τον αδελφό του. Το 2014 η γιαγιά πέθανε και ο Άλι Ουαταρά ζήτησε άδεια παραμονής για το παιδί, στο όνομα της οικογενειακής επανασύνδεσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Ωστόσο ο μικρός δεν πήρε άδεια, επειδή το οικογενειακό εισόδημα ήταν μικρότερο από αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ DNA το οποίο απέδειξε τη συγγένειά του με τη μητέρα του, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να δώσουν τελικά το «πράσινο» φως για την επανασύνδεσή τους.

«Η μητέρα έκλαψε λίγο», δήλωσε στα Μέσα ενημέρωσης η επικεφαλής του γραφείου υποθέσεων ανηλίκων της Θέουτα, Μαρία Αντονία Παλόμο, προσθέτοντας πως «πρόκειται για μία πολύ όμορφη ημέρα».

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται ο μικρός Άντου να κοιτά έξω από το παράθυρο περιμένοντας με ανυπομονησία τη μητέρα του.

Η Θέουτα και η Μελίγια, ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο, είναι δύο από τις πύλες εισόδου πολλών μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν παράτυπα στην Ευρώπη, είτε δια ξηράς, είτε ριψοκινδυνεύοντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο πάνω σε σαπιοκάραβα.

Σχετικές ειδήσεις