ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική διάσωση στον αέρα: Το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε – Δείτε πώς σώθηκε (pics & video)

Δραματική διάσωση στον αέρα: Το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε – Δείτε πώς σώθηκε (pics & video)

Την τελευταία στιγμή και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών, ένας αλεξιπτωτιστής του βρετανικού στρατού, της περίφημης μονάδας επιδείξεων των «Κόκκινων Διαβόλων» σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν τον έπιασε στον αέρα ένας συνάδελφός του καθώς το αλεξίπτωτό του δεν είχε ανοίξει κανονικά και κατευθυνόταν με ταχύτητα προς το έδαφος.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που παρουσιάζεται πρόβλημα σε ένα αλεξίπτωτο της συγκεκριμένης ομάδας η οποία αποτελείται από 12 μέλη του Τάγματος των Αλεξιπτωτιστών της Βρετανίας.

parachutist 306293

Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά την Παρασκευή, σε μια επίδειξη στο Γουαϊτχέιβεν της βορειοδυτικής Αγγλίας. Οι θεατές ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες από τη διάσωση του άνδρα: ένας συνάδελφός του, το αλεξίπτωτο του οποίου είχε ανοίξει κανονικά, πρόλαβε και έπιασε με τα πόδια του τα μπερδεμένα σκοινιά.

«Ήταν φοβερό να τους βλέπουμε να αγωνίζονται, ιδίως όταν ξέφυγαν από την πορεία τους. Μετά καταλάβαμε ότι το έκαναν σκόπιμα, για να κατευθυνθούν στο νερό και να πέσουν μέσα» έγραψε ένας θεατής στο Facebook.

Οι δύο άνδρες κατέληξαν στο λιμάνι της περιοχής. Ένας εκπρόσωπος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι είναι και οι δύο σώοι και αβλαβείς και ότι το επεισόδιο αυτό ερευνάται.

parachutist 306343

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» συμμετέχουν σε περισσότερες από 60 επιδείξεις κάθε χρόνο.

Σχετικές ειδήσεις