ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εργοδότης του δράστη ο άνδρας που αποκεφαλίστηκε

Γαλλία: Εργοδότης του δράστη ο άνδρας που αποκεφαλίστηκε

Στον επικεφαλής μιας επιχείρησης που εδρεύει σε προάστιο της πόλης ανήκει η σορός που βρέθηκε αποκεφαλισμένη σήμερα στον τόπο της τζιχαντιστικής επίθεσης εναντίον μιας ευαίσθητης βιομηχανικής εγκατάστασης κοντά στη Λυών.

Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, το θύμα ήταν εργοδότης του δράστη.

Καμιά άλλη λεπτομέρεια για την ταυτότητα του θύματος αυτού δεν έχει δοθεί.

Δύο άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, το ένα από τα οποία είναι ένας 35χρονος άνδρας που συνελήφθη στον τόπο της επίθεσης και είναι γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες. Το άλλο συνελήφθη το μεσημέρι, διευκρίνισε μια δικαστική πηγή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να «μην παραδοθούν στον φόβο» και υποσχέθηκε να «ξεριζώσει τις οργανώσεις που ευθύνονται για τέτοιες πράξεις» σήμερα, μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον ενός εργοστασίου με τουλάχιστον έναν νεκρό στην Ιζέρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

«Η εκδήλωση συναισθημάτων δεν μπορεί να αποτελέσει τη μόνη αντίδραση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι είναι «ανάγκη να τηρούμε τις αξίες μας και να μην παραδιδόμαστε στον φόβο, ποτέ».

Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα «κάνουμε τη δουλειά που οι Γάλλοι αναμένουν από εμάς: να τους προστατεύσουμε, και ταυτόχρονα να φέρουμε στο φως την αλήθεια, να ξεριζώσουμε τις οργανώσεις και τα πρόσωπα που ευθύνονται για τέτοιες ενέργειες», πριν εγκαταλείψει εσπευσμένα τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για να επιστρέψει στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις