ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Φοιτητής ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο ξενοδοχείο

Τυνησία: Φοιτητής ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο ξενοδοχείο

Βρετανοί, Γερμανοί και Βέλγοι είναι στην πλειοψηφία τους οι 37 νεκροί από την ένοπλη επίθεση στο ξενοδοχείο, κοντά στην πόλη Σους της Τυνησίας.

«Έχουμε καταμετρήσει 37 νεκρούς και 36 τραυματίες. Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Κόκρι Νάφτι, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο την εθνικότητα των νεκρών, ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Ασφαλείας Ραφίκ Σέλι, ο ύποπτος ως δράστης της πιο πολύνεκρης επίθεσης στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας, είναι ένας ντόπιος φοιτητής, άγνωστος στην αστυνομία, ο οποίος είχε κρύψει το όπλο του σε μια ομπρέλα.

«Είναι Τυνήσιος, με καταγωγή την περιφέρεια της Κερουάν», μιας από τις ιερές πόλεις του Ισλάμ στην κεντρική Τυνησία», δήλωσε ο αξιωματούχος στο ραδιοσταθμό Mosaique FM.

«Είναι ένας φοιτητής. Το πρόσωπο αυτό δεν ήταν γνωστό στις υπηρεσίες μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τον Σέλι, ο δράστης της σημερινής επίθεσης ήταν μόνο ένας.

«Μπήκε από την παραλία, ντυμένος σαν κάποιος που πήγαινε να κολυμπήσει και είχε μια ομπρέλα μέσα στην οποία βρισκόταν το όπλο του. Στη συνέχεια, μόλις έφθασε στην παραλία, χρησιμοποίησε το όπλο του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Τυνήσιος ομόλογός του, Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, εξέφρασαν «την αλληλεγγύη τους απέναντι στην τρομοκρατία», μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα στις δύο χώρες τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Σχετικές ειδήσεις