ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπρόεδρος Κογκρέσου και μέλη της οικογένειάς της σε κατ' οίκον κράτηση

Αντιπρόεδρος Κογκρέσου και μέλη της οικογένειάς της σε κατ' οίκον κράτηση

Δικαστής έδωσε εντολή η αντιπρόεδρος του Κογκρέσου της Ονδούρας, Λένα Γκουτιέρες, ο πατέρας της και δύο αδέλφια της να τεθούν σε κατ' οίκον κράτηση, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Η Γκουτιέρες, μέλος του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος, όπως και τα μέλη της οικογένειάς της, κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βάρος του υπουργείου Υγείας και πλαστογραφία εγγράφων.

Οι Aρχές της Ονδούρας είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης της Γκουτιέρες την Τρίτη με την τελευταία να εμφανίζεται ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή (03/07).

Η Γκουτιέρες και η οικογένειά της διαψεύδουν τις σε βάρος τους κατηγορίες και αντιτείνουν ότι πούλησαν το 2009 μια φαρμακευτική εταιρεία η οποία έχει καταγγελθεί το πουλούσε σε υπερβολικές τιμές και νοθευμένα φάρμακα στο υπουργείο Υγείας.

Η εξέλιξη της υπόθεσης σημειώθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης των διαδηλώσεων που διαρκούν έξι εβδομάδες, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες για ένα σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημία ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλείας της Ονδούρας.

Ο Ερνάντες έχει παραδεχθεί ότι εταιρείες οι οποίες ενέχονται στο σκάνδαλο είχαν συμβάλει στη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2013, διατείνεται όμως πως ούτε ο ίδιος, ούτε το Εθνικό Κόμμα γνώριζαν την προέλευση των χρημάτων.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων