ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Η εκεχειρία κράτησε δύο ώρες...

Υεμένη: Η εκεχειρία κράτησε δύο ώρες...

Αεροπορικές επιδρομές από την συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έπληξαν την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά και την πόλη Ταΐζ, δύο μόλις ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας που είχε ανακοίνωσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Η «άνευ όρων κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους» που είχε ανακοινωθεί από τον ΟΗΕ από την Παρασκευή στις 23:59 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και ως και το τέλος του Ραμαζανιού, την 17η Ιουλίου, είχε στόχο την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας που το 80% των 21εκατ. του πληθυσμού της χώρας εκτιμάται ότι έχει ανάγκη, μετά από παραπάνω από τρεις μήνες βομβαρδισμών και εμφυλίου πολέμου.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν στρατιωτικές θέσεις ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, καθώς και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης Ταΐζ.

Κάτοικοι των περιοχών που μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι και τοπικών δυνάμεων πολιτοφυλακής ανέφεραν πως οι χερσαίες μάχες και οι αεροπορικές επιθέσεις της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σε θέσεις των Χούτι εντάθηκαν σε όλη την χώρα τις ώρες που προηγήθηκαν της έναρξης της εκεχειρίας.

Σχετικές ειδήσεις