ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από το Ισλαμικό Κράτος: Παιδί αποκεφαλίζει στρατιώτη (photos)

Σοκ από το Ισλαμικό Κράτος: Παιδί αποκεφαλίζει στρατιώτη (photos)

Ο πρώτος, καταγεγραμμένος σε κάμερα, αποκεφαλισμός αξιωματικού του συριακού στρατού από ένα παιδί που έχει στρατολογηθεί από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). 

Το παιδί είναι ανάμεσα στα αρκετές εκατοντάδες "λιονταράκια του Χαλιφάτου". Πρόκειται για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας που έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση και σκληρή ιδεολογική κατήχηση μετά την αναγκαστική στρατολόγησή τους από σχολεία, τεμένη και δημόσιους χώρους.

Βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές στην επαρχία Χομς απεικονίζει ένα παιδί, σε προεφηβική ηλικία, ντυμένο με στολή παραλλαγής, να κρατάει ένα ανθρώπινο κεφάλι κι ένα ματωμένο μαχαίρι.

Ο Σύρος αξιωματικός είχε αιχμαλωτιστεί από τους τζιχαντιστές του ΙΚ όταν δυνάμεις της οργάνωσης κατέλαβαν, τον περασμένο Μάιο, την Παλμύρα, την αρχαία πόλη που έχει χαρακτηριστεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς ανατολικά της Χομς, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έλαβε ένα αντίγραφο του βίντεο.

"Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση αποκεφαλισμού που διέπραξε ένα παιδί", επισήμανε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν αποκεφαλίσει ή εκτελέσει Σύρους πολίτες, στρατιώτες, μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, στελέχη οργανώσεων αρωγής και δημοσιογράφους. Στο παρελθόν, στα βίντεο που έχει δώσει στη δημοσιότητα, παιδιά παρακολουθούν ή συμμετέχουν στις δολοφονίες.