ΚΟΣΜΟΣ

Σαγκάη: Μεταλλική πλάκα βάρους 60 κιλών έπεσε από Boeing 777 στη στέγη εργοστασίου

Σαγκάη: Μεταλλική πλάκα βάρους 60 κιλών έπεσε από Boeing 777 στη στέγη εργοστασίου

Τμήμα του που συνδέεται με το σύστημα προσγείωσης βάρους 60 κιλών έχασε ενώ πετούσε πάνω από τα προάστια της ενα Boeing τύπου 777.Η μεταλλική πλάκα, βάρους 60 κιλών, έπεσε λίγο μετά την απογείωση της πτήσης 111 της Air France από τη Σαγκάη με προορισμό το Παρίσι, σύμφωνα με την Boeing που διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η εφημερίδα Sunday Morning Post του Χονγκ Κονγκ έγραψε ότι η πλάκα έπεσε από ύψος 3.700 μέτρων στη στέγη ενός εργοστασίου. Το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση του και προσγειώθηκε στο Παρίσι χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.
Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας, ο Κρις Βίλιερς, διευκρίνισε ότι η μεταλλική πλάκα δεν αποτελούσε τμήμα του μηχανισμού προσγείωσης αλλά ήταν μια από τις θύρες που ανοίγουν όταν κατεβαίνουν οι τροχοί του αεροπλάνου. "Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας και τους δώσαμε οδηγίες για το πώς θα κάνουν την αναγκαία συντήρηση" είπε.
Στην ανακοίνωσή της η Boeing σημειώνει επίσης ότι εξήγησε στις αεροπορικές εταιρείες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν και βεβαιώνει ότι έκανε αλλαγές στα αεροσκάφη που παράγουν τα εργοστάσιά της. Ο Βίλιερς τόνισε ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει την ασφάλεια των αεροσκαφών.
Περισσότερα από 1.100 Boeing 777 πετούν σήμερα σε όλον τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις