ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε κλίμα συντριβής οι πρώτες κηδείες του μακελειού στη Σουρούτς (video & pics)

Τουρκία: Σε κλίμα συντριβής οι πρώτες κηδείες του μακελειού στη Σουρούτς (video & pics)

Σοκαρισμένη η τουρκική κοινή γνώμη από το νέο μακελειό με τους δεκάδες νεκρούς στη μεθοριακή πόλη Σουρούτς.

Σε κλίμα άφατης οδύνης έγιναν οι πρώτες κηδείες των νεκρών, όπου συντετριμμένοι συγγενείς συνόδευσαν τα φέρετρα των αδικοχαμένων ακτιβιστών.

3
1

Επρόκειτο για νεαρούς ακτιβιστές που οραματίζονταν ένα καλύτερο μέλλον για τους Σύρους γείτονές τους: Σκόπευαν να στείλουν αποστολή στη συριακή πόλη Κομπάνι που απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την τουρκική πόλη, για την ανοικοδόμησή του και μάζευαν παιχνίδια για να δώσουν στα παιδιά. Όμως, μάταια. Παιχνίδια και λουλούδια στη μνήμη των 32 νεκρών αφέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας.

paixnidia

Οι εικόνες, λίγη ώρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας, είναι συγκλονιστικές, ενδεικτικές του εφιάλτη που είχε προηγηθεί.

traymatias
traymatias 2

Όπως τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεχμέτ Νταβούτογλου, η καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλισε τη Σουρούτς είναι πιθανόν να έχει διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει τεράστιες περιοχές στα σύνορα Συρίας – Ιράκ.

Dav

Χθες 20/7, μετά το αιματοκύλισμα στη Σουρούτς, χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους τουρκικών μεγαλουπόλεων για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και του AKP, του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο κατηγορούν για ολιγωρία απέναντι στη τζιχαντιστική απειλή. Τα επεισόδια δεν έλειψαν.

Σχετικές ειδήσεις