ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής κατακραυγή για τον θάνατο του βρέφους στη Δυτική Όχθη – Οργισμένες διαδηλώσεις (video)

Διεθνής κατακραυγή για τον θάνατο του βρέφους στη Δυτική Όχθη – Οργισμένες διαδηλώσεις (video)

Σοκ και οργισμένες αντιδράσεις από Παλαιστινίους, Ισραηλινούς και διεθνή κοινότητα έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους που κάηκε ζωντανό όταν Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν το σπίτι της οικογένειάς του.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Γάζα για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ενός βρέφους που κάηκε ζωντανό στη φωτιά που έβαλαν Ισραηλινοί έποικοι στο σπίτι της οικογένειάς του, ενώ στη διάρκεια ορισμένων κινητοποιήσεων σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Στο χωριό Ντούμα, πλησίον της Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου το μωρό, ο μικρός Άλι Νταουάμπσεχ, ηλικίας ενάμιση έτους, άφησε την τελευταία του πνοή, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του, ανάμεσά τους και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ράμι Χαμντάλα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, με τον οποίο δεν έχει συνήθως επαφές, μετά το θάνατο ενός βρέφους Παλαιστινίων από τον εμπρησμό του σπιτιού του από ισραηλινούς εποίκους.

mwraki

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου την είχε καταγγείλει ως «τρομοκρατική ενέργεια», χαρακτηρισμός που σπάνια χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αρχές για επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων. Από το πρωθυπουργικό γραφείο και το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων έγινε γνωστό πως ο Νετανιάχου επανέλαβε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία αυτή την καταδίκη. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους υπογράμμισαν ότι θεωρούν την κυβέρνηση του Νετανιάχου "πλήρως υπεύθυνη" γι' αυτό το "έγκλημα πολέμου".

«Όλοι στο Ισραήλ έχουν σοκαριστεί απ' αυτή την καταδικαστέα τρομοκρατική πράξη που είχε στόχο την οικογένεια Νταουάμπσεχ», είπε ο Νετανιάχου στον πρόεδρο Αμπάς, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την απερίφραστη καταδίκη του, καθώς και συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τον χθεσινοβραδινό εμπρησμό οικίας Παλαιστινίων στο χωριό Ντούμα στην Δυτική Όχθη, με τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός βρέφους.

«Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που αποδεικνύει την τραγικά αδιέξοδη δράση του φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «οι υπαίτιοι της αποκρουστικής αυτής επίθεσης πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης από τις ισραηλινές Αρχές που έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση».

Σχετικές ειδήσεις