ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση MH370: Επεκτείνονται οι έρευνες για το μοιραίο αεροπλάνο

Πτήση MH370: Επεκτείνονται οι έρευνες για το μοιραίο αεροπλάνο

Η Γαλλία θα αναπτύξει από σήμερα περισσότερα εναέρια και πλωτά μέσα στα ανοικτά της νήσου της Ρεϊνιόν για να «ερευνήσουν την ενδεχόμενη παρουσία κι άλλων συντριμμιών» μετά την ανακάλυψη ενός τμήματος φτερού που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανήκει στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 17 μήνες.

«Κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της έρευνας, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν επιπρόσθετα αεροπορικά και θαλάσσια μέσα για να ερευνηθεί η ενδεχόμενη ύπαρξη κι άλλων συντριμμιών στα ανοικτά της Ρεϊνιόν», ανέφεραν ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο υπουργός αρμόδιος για τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας Ζορζ Πο-Λανζβέν και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Αλέν Βινταλί.

Ένα αεροσκάφος θα αρχίσει πτήσεις στην περιοχή από σήμερα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίσης έρευνες από πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερα και πλοία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, το τμήμα ενός φτερού που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν την 29η Ιουλίου ανήκει στο Μπόινγκ 777.

Η εισαγγελία του Παρισιού, η οποία διεξάγει έρευνα διότι τα τέσσερα από τα θύματα ήταν Γάλλοι υπήκοοι, τήρησε πιο επιφυλακτική στάση, ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές ενδείξεις» πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν πράγματι στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών, η εξαφάνιση του οποίου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων