Η ψήφος εμπιστοσύνης στα διεθνή Μέσα

Newsbomb

Με εκτενή ρεπορτάζ τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή ου είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση της εμπιστοσύνης της προς την...

Με εκτενή ρεπορτάζ τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή ου είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση της εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.


«Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε» είναι ο τίτλος του αμερικανικού δικτύου CNN το οποίο στο άρθρο του κάνει λόγο για σκληρές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν σε αύξηση της ανεργίας και της φορολογίας και προκάλεσαν εσωκομματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Στους Αγανακτισμένους που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και στη λέξη «Κλέφτες» που φώναζαν την ώρα που οι βουλευτές έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναφέρεται το βρετανικό δίκτυο BBC.


Το Al Jazeera σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει ακόμη δύο σημαντικές δοκιμασίες, την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου, και του εφαρμοστικού νόμου.


Το Reuters, έγραφε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση επιβίωσε με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε και επισήμανε πως η χθεσινή ψηφοφορία ήταν καθοριστικής σημασίας, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτέλεσε έκπληξη και πως αποδοκιμάστηκε από μερικές χιλιάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν έξω από τη Βουλή για την πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης.


Το Bloomberg είχε εικόνα μέσα από τη Βουλή, ενώ μετά το τέλος της διαδικασίας, έγραψε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός «κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης, ενισχύοντας τη νέα του κυβέρνηση για να προωθήσει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και να λάβει την επόμενη δόση».


Ο βρετανικός Guardian αναφέρει ότι ο Παπανδρέου «επέζησε της ψήφου εμπιστοσύνης και τώρα πρέπει να εφαρμόσει τα εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα».


Oι εξελίξεις στη Βουλή είναι πρώτο θέμα και στον Independent. Η βρετανική εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο «Η Ελλάδα εξαγοράζει χρόνο, επιβιώνοντας της ψήφου εμπιστοσύνης».

H ισπανική El Pais, έγραψε: «Χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους, την ώρα που ο Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κρίσιμη ψηφοφορία».


Το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο ώστε να μπορέσει να κερδίσει νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Η ανταποκρίτρια της Deutcshe Welle αναφέρει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις, καθώς επικρατεί δυσαρέσκεια στους κόλπους του σοσιαλιστικού κόμματος.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved