ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 52 ανώτερα στελέχη του PKK

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 52 ανώτερα στελέχη του PKK

Η εισαγγελία της τουρκικής πρωτεύουσας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 52 ανώτερων στελεχών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις τουρκικές αρχές, ανέφεραν τουρκικά Μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Habertürk τα στελέχη του PKK αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί απόπειρας να πληγεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, καθώς και περί διεύθυνσης μιας οργάνωσης εκτός νόμου.

Οι τουρκικές αστυνομικές αρχές έλαβαν εντολή να εντοπίσουν τα 52 μέλη του PKK και να συγκεντρώσουν στοιχεία για τις επιθέσεις που φέρονται ότι οργάνωσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στις περιπτώσεις που ο ύποπτος ζει εκτός της χώρας το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας θα υποβάλει αίτημα να εκδοθεί κόκκινο σήμα της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό, την σύλληψή του και την παράδοσή του στις τουρκικές αρχές, διευκρίνισε η Habertürk.

Η έρευνα για τις δραστηριότητες της ηγεσίας του PKK ξεκίνησε το 2011, ενώ επί του παρόντος η Τουρκία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις