ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Χάθηκε δέμα με ραδιενεργά υλικά

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Χάθηκε δέμα με ραδιενεργά υλικά

Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές Αρχές, καθώς εδώ και δώδεκα ημέρες αγνοείται δέμα που περιείχε ραδιενεργά υλικά.

Το πακέτο πάντως, που περίμενε να παραλάβει για ερευνητικούς σκοπούς το πανεπιστήμιο του Τέξας, προστατεύεται από δύο στρώσεις περιβλήματος και δεν αποτελεί κίνδυνο εφόσον δεν αγγιχθεί.

«Θέλουμε σίγουρα να εντοπίσουμε αυτό το δέμα όσο το δυνατόν συντομότερα διότι περιέχει ραδιενεργά υλικά», επισήμανε το πανεπιστήμιο Texas A&M σε ένα δελτίο Τύπου.

«Το δέμα εστάλη την 21η Αυγούστου και προοριζόταν για την υπηρεσία ασφαλείας ακτινοβολίας του πανεπιστημίου», σύμφωνα με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός βοηθού της υπηρεσίας ασφαλείας του πανεπιστημίου, που επικαλείται τη FedEx, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KBTX.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως η FedEx παραδίδει συχνά αυτού του είδους υλικά σε πανεπιστήμια και άλλες εταιρείες. Ούτε πάντως ο κολοσσός μεταφορών, αλλά ούτε και το πανεπιστήμιο απάντησαν στις ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, το οποίο ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις.

Το δέμα, τέλος, προερχόταν από την εταιρεία SEE (Science Engineering and Education Company), η οποία εδρεύει στην Έντινα της βόρειας Μινεσότα και κατασκευάζει αυτού του είδους τα υλικά.

Σχετικές ειδήσεις