ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα με την Τσεχία

Περισσότεροι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα με την Τσεχία

Η αστυνομία της Γερμανίας άρχισε αργά χθες τους μεθοριακούς ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο Α17 που συνδέει το κρατίδιο της Σαξονίας στην ανατολική Γερμανία με την Τσεχική Δημοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστιαν Μάινχολντ, προσθέτοντας ότι τέσσερις διακινητές έχουν συλληφθεί έκτοτε.

Η Γερμανία αποφάσισε την Κυριακή να επαναφέρει προσωρινά τους μεθοριακούς ελέγχους λόγω της προσφυγικής κρίσης, με την γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία να επικεντρώνει πρώτα τους ελέγχους της στα σύνορα με την Αυστρία.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι 9.100 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν χθες, Τετάρτη, στη χώρα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 6.000 που είχαν εισέλθει προχθές, Τρίτη, στη χώρα.
Από αυτούς 2.000 έφτασαν με το τρένο, ενώ οι άλλοι πεζή ή με οχήματα κυρίως από την Αυστρία, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με υπολογισμό που είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφτασαν χθες στη χώρα ανέρχονταν σε 7.266.

Σχετικές ειδήσεις