ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Άλλα δέκα λεωφορεία με πρόσφυγες έφθασαν στα σύνορα με την Ουγγαρία

Κροατία: Άλλα δέκα λεωφορεία με πρόσφυγες έφθασαν στα σύνορα με την Ουγγαρία

Άλλα δέκα λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο φυλάκιο Μπέρεμεντ, στα σύνορα της Κροατίας με την Ουγγαρία, χθες Σάββατο.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και πέρασαν τα σύνορα με τα πόδια, πριν επιβιβαστούν σε λεωφορεία της ουγγρικής αστυνομίας που αναχώρησαν με προορισμό τα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία.

Εργαζόμενοι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου προσφέρουν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες φάρμακα και κιτ υγιεινής ενώ εθελοντές τους προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα και νερό.

Η Ουγγαρία και η Κροατία αποτελούν πύλες προς πλουσιότερες χώρες μέλη της ΕΕ για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους.

Την Παρασκευή (18/9) ο Κροάτης πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι πλέον σε θέσει να καταγράφει και να προσφέρει στέγη στους πρόσφυγες που φθάνουν εκεί και πρόσθεσε ότι το Ζάγκρεμπ αποφάσισε να τους προωθεί με λεωφορεία στα εξωτερικά σύνορα της Κροατίας.