ΚΟΣΜΟΣ

Φεύγουν οι πρόσφυγες από την Ανδριανούπολη

Φεύγουν οι πρόσφυγες από την Ανδριανούπολη

Οι πρόσφυγες που εδώ και μέρες έχουν συνωστιστεί στην Ανδριανούπολη, απαιτώντας από τις τουρκικές Αρχές να τους αφήσουν να διασχίσουν τα σύνορα, αποχωρούν σιγά σιγά από την περιοχή. Η έκκληση εκ μέρους του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, η συνεχιζόμενη άρνηση των Αρχών να τους επιτρέψουν τη διέλευση και προφανώς η κούραση νίκησαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι αναχώρησαν από την περιοχή χθες βράδυ με λεωφορεία τα οποία είχε ναυλώσει το τουρκικό κράτος.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε χθες βράδυ στην Άγκυρα με έξι εκπροσώπους των μεταναστών και όπως διευκρίνισε μέσω Twitter τους «παρακάλεσε να τερματίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι τη Δευτέρα».

edirne t

Η φωνή των σύρων αδελφών ακούστηκε σε όλο τον κόσμο, τώρα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή, δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης που υποσχέθηκε να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τους περισσότερους από δύο εκατομμύρια σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος.

edirne t1

Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τους ανθρώπους αυτούς στις χώρες που τους ανοίγουν τις πόρτες τους, αλλά δυστυχώς καμία χώρα δεν έχει ανταποκριθεί, είπε.

Οι πρόσφυγες είχαν συρρεύσει στην περιοχή μετά από κάλεσμα που οργάνωσαν γερμανοί ακτιβιστές και αλληλέγγυοι μέσω facebook. Πάνω από 1.500 άτομα μαζεύτηκαν στην περιοχή αλλά οι Αρχές τους εμπόδισαν να διασχίσουν τα σύνορα, ενώ απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση σε λεωφορειούχους και οδηγούς ταξί ότι αν συνεχίσουν θα συλληφθούν ως διακινητές.
Κάποιοι από τους πρόσφυγες κατασκήνωσαν στον αυτοκινητόδρομο, όπου και σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις