Χάμοντ: Η Ρωσία πρέπει να επιβεβαιώσει ότι πλήττει το ΙΚ στο έδαφος της Συρίας

Γιάννης Φιλιππάκος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ χαιρέτισε την Τετάρτη (30/9) τη βούληση της Ρωσίας να κάνει χρήση βίας εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, σημείωσε ωστόσο ότι η Μόσχα πρέπει να επαληθεύει ότι οι επιδρομές που εξαπολύουν αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθετούν μέλη του ΙΚ και της αλ Κάιντα και όχι αντάρτες οι οποίοι ανήκουν σε άλλες οργανώσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό η Ρωσία να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει... ότι η στρατιωτική δράση που ανέλαβε στη Συρία σήμερα το πρωί στρέφεται εναντίον στόχων του ΙΚΙΛ (σ.σ. η παλαιότερη ονομασία του ΙΚ) και οργανώσεων προσκείμενων στην αλ Κάιντα και όχι εναντίον μετριοπαθών αντιπάλων του καθεστώτος του Άσαντ», ανέφερε ο Χάμοντ μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι ενέργειες για την υποστήριξη του καθεστώτος (της Συρίας) είναι ασύμβατες με την αποτελεσματική διεξαγωγή του πολέμου εναντίον του ΙΚ στη Συρία», έκρινε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βρετανίας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved